T'interessa

T'interessa 2

Sentinel-2

Sentinel-2


 

Sentinel-2 és un satèl·lit d'observació de la Terra de l'Agència Espacial Europea (ESA) que proporciona imatges multiespectrals de la superfície terrestre. El satèl·lit té dues cameres que capturen imatges en 13 bandes espectrals, des del visible fins a l'infraroig pròxim. Estes bandes permeten als usuaris diferenciar entre diferents tipus d'objectes i processos en la superfície terrestre.

 


 

Les principals característiques tècniques de Sentinel-2 són:

  • Resolució espacial: 10, 20 i 60 metres.

  • Cobertura: tot el globus terrestre.

  • Freqüència d'actualització: 5 dies.

  • Disponibilitat de dades: gratuïts i oberts.

Sentinel-2 és un instrument valuós per a l'observació de la Terra i s'utilitza en una àmplia gamma d'aplicacions, incloent-hi l'agricultura, la gestió de desastres i el seguiment del canvi climàtic.

 

Mosaics Comunitat Valenciana Sentinel-2

El servei de Mosaics Sentinel-2 de la Comunitat Valenciana, incorporat en el visor de la Infraestructura de Dades Espacials Valenciana (IDEV), aporta informació geoespacial sobre el nostre territori amb actualització aproximadament trimestral i sempre que no ho impedisca la presència d'una densitat de núvols elevada. Estos mosaics es generen des de l'any 2015 fins a l'actualitat i estan disponibles com a servei de mapes wms i no així per a la seua descàrrega.

Els mosaics es realitzen a partir de la malla d'escombratge que mostra la següent imatge:

 

Tiles de descàrrega per a la Comunitat Valenciana

Els mosaics, de 10 m de resolució, són obtinguts a partir del producte Level 1-C. S'ofereixen en color vertader (RGB) a partir de les bandes (4, 3, 2) i en fals color infraroig (IRG) a partir de les bandes (8, 4, 3).

Altres característiques:

  • Profunditat de color a 8 bits per banda.
  • Sistema de referència geodèsic WGS84 i projecció UTM en el fus 30.

 

Imatge Sentinel-2 de la Comunitat Valenciana de 2021/06/14 en color vertader (RGB). Imatge Sentinel-2 de la Comunitat Valenciana de 2021/06/14 en fals color infraroig (IRG).