T'interessa

Portales

Xarxa d' Estacions de Referència GNSS de la Comunitat Valenciana

Xarxa d' Estacions de Referència GNSS de la Comunitat Valenciana

 

La Xarxa Geodèsica d´Estacions de Referència de la Comunitat Valenciana  (ERVA) sorgeix amb el propòsit de convertir a la Generalitat Valenciana en Proveïdor de Dades GNSS (Global Navigation Satellite System) i de serveis d'alta precisió de correcció diferencial per a determinació de coordenades mitjançant una Xarxa Multi-propòsit de mesurament continu i de posicionament per satèl·lit.

La Xarxa ERVA és, ara per ara, una eina fonamental d'ús permanent i diari imprescindible per als usuaris de topografia, geomàtica, cartografia i enginyeria, que està desenvolupada dins dels diferents projectes de Geodèsia i GNSS que abasta l'Institut Cartogràfic ValenciàEls projectes que es fonamenten en la xarxa engloben des dels vols fotogramètrics realitzats sobre el territori per a produir ortofotos, cartografia i SIG, fins a la geodèsia d'alta precisió, geofísica, navegació, guiat agrícola i de maquinària, localització de punts d'interés, delimitació de propietats i zones en temps real i per a infraestructures d'enginyeria. Mitjançant aquesta xarxa geodèsica en permanent funcionament, l'usuari disposa d'un sistema de georeferenciació oficial, precís i continu materialitzat al territori amb el Sistema de Referència Geodèsic ETRS89 (European Terrestrial Reference System 1989), i estalvia temps i costos en existir la infraestructura pública. Des de 2005 està operatiu el servei de postprocés i emissió de correccions per al posicionament en temps real.

Notícies

Ves enrere Problemes tècnics en les estacions de TOR0 i VJOI

Problemes tècnics en les estacions de TOR0 i VJOI

L'estació TOR0, romandrà inactiva previsiblement fins dimecres que ve 22/11/2023 per problemes de comunicacions.

L'estació VJOI, presenta problemes d'interferències originades per algun emissor de manera il·legal, que li indueix un mal funcionament. Mentre se soluciona la problemàtica existent, l'accions que s'adopten són les següents:

- L'estació es manté activa i continua operativa però amb talls i pèrdues de senyal importants que impedeixen la fixació de coordenades amb el servei RTK.

- S'ha exclòs l'estació VJOI del càlcul de la solució de xarxa VRS2, VRS3, VRS3M.

- Es mantenen els punts de muntatge: VJOI3, VJOI2, VJOI3M, CERCANA2, CERCANA3, CERCANA3M, però amb els talls i pèrdues de seguiment indicades.

El problema en aquesta estació és alié a l'ICV i no podem donar una data concreta de la solució.