T'interessa

Portales

Xarxa d' Estacions de Referència GNSS de la Comunitat Valenciana

Xarxa d' Estacions de Referència GNSS de la Comunitat Valenciana

 

La Xarxa Geodèsica d´Estacions de Referència de la Comunitat Valenciana  (ERVA) sorgeix amb el propòsit de convertir a la Generalitat Valenciana en Proveïdor de Dades GNSS (Global Navigation Satellite System) i de serveis d'alta precisió de correcció diferencial per a determinació de coordenades mitjançant una Xarxa Multi-propòsit de mesurament continu i de posicionament per satèl·lit.

La Xarxa ERVA és, ara per ara, una eina fonamental d'ús permanent i diari imprescindible per als usuaris de topografia, geomàtica, cartografia i enginyeria, que està desenvolupada dins dels diferents projectes de Geodèsia i GNSS que abasta l'Institut Cartogràfic ValenciàEls projectes que es fonamenten en la xarxa engloben des dels vols fotogramètrics realitzats sobre el territori per a produir ortofotos, cartografia i SIG, fins a la geodèsia d'alta precisió, geofísica, navegació, guiat agrícola i de maquinària, localització de punts d'interés, delimitació de propietats i zones en temps real i per a infraestructures d'enginyeria. Mitjançant aquesta xarxa geodèsica en permanent funcionament, l'usuari disposa d'un sistema de georeferenciació oficial, precís i continu materialitzat al territori amb el Sistema de Referència Geodèsic ETRS89 (European Terrestrial Reference System 1989), i estalvia temps i costos en existir la infraestructura pública. Des de 2005 està operatiu el servei de postprocés i emissió de correccions per al posicionament en temps real.

Notícies

Ves enrere Coneixes les noves prestacions de l'aplicació per descarregar vèrtexs de la xarxa de la Comunitat Valenciana?

Coneixes les noves prestacions de l'aplicació per descarregar vèrtexs de la xarxa de la Comunitat Valenciana?

Els informem que en les últimes setmanes s'ha actualitzat l'eina de descàrrega de vèrtexs geodèsics ETRS89 de la pàgina web. El disseny es basa en el servidor WMS de l'Institut Cartogràfic Valencià emprant l'API interoperable (Interfície de Programació d'Aplicacions) del Sistema d'Informació Territorial de la Comunitat Valenciana TERRASIT. Gràcies a aquest tipus d'API del sistema TERRASIT, és possible incrustar un visualitzador en línia basat en esta aplicació oficial en qualsevol pàgina externa.

L'eina, igual que l'anterior visualitzador, és accessible a l'enllaç: https://icv.gva.es/ca/red-de-4-orden o també entrant en l'accés de descàrrega de ressenyes de l'apartat de la web següent:  http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Utilidades/tmp/pub/ETRS89/

El visualitzador actual permet carregar més capes de fons com el mapa d'ombres, mapa de carreteres de la sèrie CV200, ortofotos, mapa topogràfic vectorial, toponímia major i menor, noms oficials dels paratges i municipis etc ... Per a la seva utilització es requereix versions posteriors a Mozilla Firefox 13, Google Chrome v25.0.1, o l'última versió d'Internet Explorer (tots ells són actualitzables des  http://www.mozilla.org/en-US/ ,  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/download-ie   etc ..).

Vols informar sobre alguna incidència relacionada amb els vèrtexs de la xarxa?

Per informar d'incidències en els vèrtexs situats a la Comunitat Valenciana es pot utilitzar el formulari unificat que des de fa un temps des de la secció de la pàgina dedicada a Geodèsia i que ens pots enviar juntament amb fotografies del senyal:

Hi ha un manual del visualitzador de descàrrega de vèrtexs a: